4.1 Introductie

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de balk te klikken.

Video: Dangerously Close to Wolves
Uit: Snow Wolf Family and Me
Door: BBC Earth

Wolven hier in Nederland of de rest van Europa hebben geleerd om bij mensen uit de buurt te blijven, zij vinden mensen niet te vertrouwen. Dit komt omdat er jarenlang op wolven is gejaagd. De wolven in dit filmpje wonen in het Arctisch gebied. Zij zijn uitzonderlijk nieuwsgierig en hebben het lef om dicht bij de mens te komen. Dit komt omdat zij zo afgelegen leven dat er zelden tot nooit mensen komen. De wolven hebben dus geen enkele angst ontwikkeld voor mensen. Ze komen dan ook “gezellig” kennismaken met Gordon Buchanan.

Als je werkt met groepen mensen die elkaar niet kennen is het logisch dat je voordat je met elkaar kunt samenwerken eerst elkaar een beetje leert kennen. Er zijn tal van spellen waarbij je elkaar leert kennen. Het werken met de Wijze Wolf Coachkaarten kan ook een manier zijn om elkaar te leren kennen. Het is een ongedwongen en leuke manier om een heel klein beetje van jezelf aan de ander te laten zien. Ook als je met slechts een persoon werkt, kan het fijn zijn als jullie elkaar even een beetje leren kennen. Vaak leert de coach van alles over de coachee maar het is dus ook wel leuk als de coachee eens iets over de coach te weten komt.

Nu je weet hoe de Wijze Wolf Coachkaartenset is opgebouwd en je het belang van doel en doelgroep kent, wordt het tijd om met de werkvormen aan de slag te gaan. Kennismaken is de eerste werkvorm die we gaan bespreken.