6.1 Cadeautjes geven 

Doelgroep: teams

Doel: Zet de ander in zijn kracht

Leden van een team werken als het goed is op zeer regelmatige basis met elkaar samen. Je mag daarom verwachten dat ze elkaar al kennen. Maar weet je ook hoe de ander over jou denkt? Welke kwaliteiten heb jij volgens jouw teamgenoten? Het is de bedoeling dat je daarachter komt, bovendien kan je met dit spel de ander in zijn of haar kracht zetten.

Opdracht: Leg de kaarten met de fotokant naar boven op tafel. Laat de teamleden voor 2 verschillende mensen een kaart uitzoeken. Ga vervolgens in een kring zitten met elkaar. Om de beurt mag iemand de 2 kaart weggeven aan de betreffende personen. Laat ze erbij vertellen waarom juist dat plaatje zo goed bij die ander past. Als iedereen aan de beurt is geweest kan je een aanvullende opdracht doen.

Aanvullende opdracht. Laat de deelnemers de kaart(en) die ze hebben gekregen omdraaien en laat hen de tekstzijde goed doorlezen. Laat ze nadenken over 2 vragen:
Wat staat er op de kaarten dat juist heel goed bij jou past?
Wat staat er op de kaarten waar jij helemaal niks mee hebt?
Vervolgens doe je een rondje in de kring en iedere deelnemer krijgt de kans zijn of haar antwoorden te delen met de groep.