Welkom

Welkom bij de online training Werken met de Wijze Wolf Coachkaarten. Deze basiscursus is geheel gratis en wordt u aangeboden door Gerrie Pols de vrouw achter Wijze Wolf. Zelf ben ik werkzaam in het onderwijs en heb daar zo’n beetje alles gezien. Van regulier tot speciaal onderwijs en van basis tot voortgezet onderwijs. Daarnaast heb ik een praktijk waarbij ik mensen coach. Dit doe ik samen met mijn (wolf)honden. Wolfhonden staan nog net iets dichter bij de wolf dan de meeste andere hondenrassen. Mensen met wolfhonden houden dan vaak ook van wolven. Zij lezen en leren veel over het gedrag van wolven. Zo ging dat in ieder geval bij mij.
Tijdens mijn werk in het onderwijs heb ik het werken met kaartjes altijd erg leuk gevonden. Of het nu ging om inzichtkaarten, het kwaliteitenspel of coachkaarten, het werken met kaarten geeft altijd een leuke draai aan het gesprek. Maar ik miste een beetje de kaarten die pasten bij mijn werkzaamheden. Ik miste kaarten met de lessen die ik mensen probeer te leren. De lessen uit de natuur en dan vooral de lessen die we van de wolven kunnen leren. Daarom ben ik zelf aan de slag gegaan en heb een eigen set coachkaarten ontwikkeld.

Toen ik de kaarten ontwikkelde wist ik al wel dat ik iets wilde met werkvormen. Ik dacht in eerste instantie dat ik een pagina op mijn site zou maken waarin ik verschillende werkvormen zou aanbieden. Inmiddels is dat idee wat verder uitgegroeid en heb ik een online cursus ontwikkeld voor het werken met de kaarten. Het is geen cursus waarbij je allerlei opdrachten moet uitvoeren of huiswerk moet maken. Nee, je kunt het meer zien als een online naslagwerk waarin verschillende werkvormen met de kaarten worden uitgelegd. Handvatten om te werken met de Wijze Wolf Coachkaarten.

De basiscursus is geheel kosteloos. Een cadeautje van mij aan jou, om je te bedanken voor het vertrouwen in Wijze Wolf. De basiscursus is eigenlijk voor iedereen geschikt die het leuk vindt om met de kaarten te werken. Of dat nu is puur voor jezelf of samen met je team of in je coachpraktijk. Het gaat om verschillende werkvormen met verschillende doelen en voor zowel individueel als groepswerk. Er wordt uitgelegd hoe de kaarten zijn opgebouwd en hoe je de afzonderlijke aspecten van de kaarten kunt gebruiken.

wijze wolf coachkaarten

Er is echter ook een verdiepingscursus waar ik een klein bedrag voor vraag. In de verdiepingscursus wordt meer ingegaan op bestaande therapeutische werkvormen en hoe je de coachkaarten daarbij kunt inzetten. Deze verdiepingscursus is daarom vooral geschikt voor mensen die op professionele basis andere mensen coachen, begeleiden of behandelen. In die cursus worden werkvormen besproken die gebruikt kunnen worden bij systemisch werk, bij cognitieve gedragstherapie of bij emotie regulatie trainingen. Bedenk wel, dit is geen cursus waarin deze behandelwijzen worden aangeleerd, het is een cursus waarin je werkvormen aangereikt krijgt die je ter ondersteuning zou kunnen inzetten bij deze behandelwijzen.

Ik wens je veel plezier met de kaarten en met deze cursus en wil je bedanken voor het vertrouwen in Wijze Wolf!

Warme Wolvengroet,
Gerrie Pols